Time to step up

Dela inlägg
Fler inlägg

Något jag reflekterade över efter min föreläsning i måndags är hur mycket du som publik kan påverka hur bra det blir.

På just den här föreläsningen var Viktor med. Han var först ut med att ställa frågor, sa ”sånt här tycker jag är jättekul!” när det var dags för övning och visade med hela sitt kroppsspråk att han var intresserad av det vi pratade om. Jag fick till och med en komplimang för min handstil, vem blir inte glad av det? 😉

Det som händer med resten av publiken när någon visar sitt engagemang är att det smittar av sig. Det blir enkelt att ställa frågor, skämta och slänga ur sig spontana kommentarer. Det skapar en avslappnad stämning som gynnar både talaren och publiken.

Jag tipsar ofta om hur du som talare bättre kan nå fram till din publik. Men idag kommer istället ett tips till dig nästa gång du sitter i publiken:

Var som Viktor.

Pernilla Vingare
Retorikkonsult. Jag hjälper presentatörer engagera sin publik.