Glöm inte HUR

Dela inlägg
Fler inlägg

När jag lyssnar på en masterclass tappar jag ofta intresset för att jag inte får svaret på hur.

Talaren gör alla rätt och berättar en story som visar varför vi ska lyssna på just henne. Hon förklarar varför problemet hon ska behandla är viktigt och ger målande exempel på hur det skulle kunna bli.

Men hon glömmer svara på HUR jag kan göra.

“Det kommer i min kurs sen som man kan köpa”, kanske du tänker nu.

Och jag förstår hur du tänker. Självklart kan du spara dina strategier och din steg-för-steg-guide till själva kursen. Men om jag inte fått bevisat för mig att du kan hjälpa mig med hur jag faktiskt ska göra kommer jag inte köpa kursen.

Det räcker inte att säga “…och för att lösa problemet behöver du skriva bättre content”. Det enda jag kommer tänka då är hur irriterad jag är på hur mycket tid du har lagt på att måla upp problemet och hur lite tid du la på lösningen.

Hur gör jag för att skriva bättre content? Ge mig något.

Hur tänker du?

Pernilla Vingare
Retorikkonsult. Jag hjälper presentatörer engagera sin publik.