Omge dig med människor som är smartare än du

Dela inlägg
Fler inlägg
Mår du bra av feedforward?

Konstruktiv kritik, respons, feedback eller feed𝑓𝑜𝑟𝑤𝑎𝑟𝑑 som min fantastiska mentor Ulrica Kollberg brukar säga. Uttrycket säger väldigt mycket om henne som person – hur kan jag hjälpa dig för att du ska kunna hålla din presentation ännu bättre framöver?

Visst är det skönt att känna sig kompetent, duktig och smart? 💁‍♀️Ofta får vi känna det i jobbet. Speciellt som utbildare är det du som har mest kompetens inom just det området du lär ut, och det är skönt att känna att du kan bidra med din kunskap.

Men ibland hamnar jag i ett rum där alla andra är smartare än jag, eller har betydligt mer livserfarenhet än vad jag har. Jag måste erkänna att min första tanke kan vara “herregud vad gör jag här?”. Men med åren (och aktivt tankearbete!) har tanken ersatts av “herregud vad du kan lära av de här människorna Pernilla!”.

I två dagar har jag varit på egenföretagarkonferens med ett fantastiskt gäng kvinnor och kommer hem med ryggsäcken full av nya perspektiv kring bland annat paketering, marknadsundersökning och prissättning. Tack för alla smarta tankar Darya Anisi Frida Hallström Maja Wikemark Wallström Birgitta Lotta Peterson

Är du någonsin i sammanhang där alla är smartare än du? 😉

Pernilla Vingare
Retorikkonsult. Jag hjälper presentatörer engagera sin publik.