Vad är ditt livsmotto?

Ett citat jag ofta påminner mig om och försöker leva efter är:

”Ta ut segern i förskott”.

Jag vet inte vem som först sa det, men jag stötte på citatet i en Amelia-tidning jag bläddrade i för många år sedan. Jag fascinerades av tankesättet. Beslutade mig för att det skulle bli mitt sätt att se på livet, klippte ut citatet och satte upp det på min anslagstavla.

När människor i min närhet berättar om något roligt de hoppas på, kanske ett potentiellt drömuppdrag, förvandlas jag till en klämcheck YES-man.

Ropar ”ta ut segern i förskott!” och dansar därifrån.

Ja, trots att de inte vet om drömuppdraget blir av eller inte.

Men jag tänker, det värsta som kan hända är att du firar i onödan.

Läs det igen.

Exakt.

Har du något citat som har fastnat? Eller har du ett livsmotto?

Pernilla Vingare
Retorikkonsult. Jag hjälper presentatörer engagera sin publik.