Jag förstår inte vad du säger men jag tycker om dig ändå

Dela inlägg
Fler inlägg

Förra veckan var jag på Connect Sverige Region Väst för att coacha bolag som ska pitcha sina företag för investerare.
 
Vi snackade bland annat om att:
👉 minska mängden information på Powerpointen,
👉 knäppa upp händerna för att hjälpa sig själv till naturliga gester,
👉 och att prata på utandningen.
 
Förutom mig fick deltagarna feedback av Manolo Obaya från Connect och från varandra. Men det uppstod en liten utmaning. Hälften av deltagarna pratade engelska och hälften svenska. Pratar man inte svenska är det inte helt lätt att ge feedback på en pitch på svenska. Såklart.
 
”I couldnt understand what you were saying but you looked very confident”
 
Sa en av de engelsktalande efter en pitch på svenska. Och jag kom genast att tänka på en spännande studie (ja, jag är nördig på det viset).
 
Studien från Science of people visar att vi bedömer egenskaper som karisma, trovärdighet och intelligens utifrån icke-verbala signaler. Det spelar ingen roll om vi förstår (eller ens hör) vad personen säger. Vad vi tycker om en person har att göra med annat.
 
Spännande att själv få uppleva ett exempel på det 🤓

Pernilla Vingare
Retorikkonsult. Jag hjälper presentatörer engagera sin publik.